«

»

aug 09

Sparer dårligt med glæde

Winging som Tarzan fra tove tæmmet til helikoptere, medlemmer af Alaska ’s elite parajumper søgende og redningsenhed pluk syge forberedt fiskere fra gnashing tænder af whitecaps og strandede klatrere fra isende aborre. Deres er Iron Man af erhverv: parajumpers PJ s, Som de ‘kaldes’ er uddannet til at redde liv i de mest ekstreme forhold. De kan opholde sig

På biller, udføre Houdini værdige stunts under vand og snip åbne en klatreres brystkavitet for at reparere strubehovedet på 12.000 fod.

Da Bob Drury, på opgave for Men’s Journal magazine, først stødte på disse spejdere, slog han helt sikkert sine koteletter: hvis nogen er berettiget til at tage den arrogante sportsklasse ned en pinde, er det parajumpers jakke 2013 en PJ. Men den dumme, der kalder PJ’erne til tjeneste, går nemt afsted. ” Rescue Season: Heroiske Story of Parajumpers på verdens kant. ” Der er ingen bide i hånden, der føder dig i denne hyldest. ‘S, vi får at vide, sjældent udtrykke selv passerer irritation med bumbling reddet.

Til hans kredit ved Drury, at som fortællingsbrændstof har bravado halveringstiden for en appelsinskal i disse dage. Så velbevandret billige Parajumpers udsalg er vi i mekanikerne af kramper og ispicks, laviner og whiteouts, at det tager mere end at parajumpers jakke dingle fra et spræng af en brudt pinkie for at inspirere ærefrygt. I PJ’erne, som for omkring $ 35.000 om året risikerer deres hals til at redde weekendkrigere, finder Drury frisk ny muskel, som skal slå den døde hest: hubris.

Alaska PJ’erne er et farverigt parti: hårdt at drikke militære fyre, der giver hinanden IV dråber til paramedicinsk praksis, når de ikke debatterer noget uklart punkt i kvantefysikken eller læser om spiselige blomster. (Det store flertal af de 400 PJ’er, der er stationeret over hele kloden, er teknisk medlemmer af en militær enhed med særlige operationer.) På grund af Alaskas varierede og uforsonlige terræn og dets uforholdsmæssige antal spændingssøgere, bliver tildelt til 210th himlen For en PJ. Det er også for Drury.

Virkelig dejlige passager stammer fra hans regnskaber om enhedens mest mindeværdige redningsværker. Landskaber kommer i fokus som om fra et helikoptervindue; Drury smider ubesværet med store snøflakede rækker inden den falder til en parajumpers jakke long bear stabil svømmer over en rystende klump af Gore Tex. Den måde, han sprinkler i nogle tidsklubber fra overlevelsesskolen: Hvorfor klatrere vandtæt deres næsebor og deres mund med solcreme før en opstigning. Han er også en mesterleder af de mest titillerende aspekter af eventyrgenreværet og geologien Pornografi. I en detaljeret beskrivelse forklarer han, hvordan jordformationerne har informeret om Alaskas indbyggere og hvorfor Denali (Mount McKinley) er en lynstang til stormfronter.

Interspersed med disse toppe af engagerende prosa og rapportering er konti af to PJ rednings missioner på Denali. Selvom de er beregnet til at drive fortællingen med livs- og dødsdrama, er effekten nysgerrig anticlimaktisk. Klatrerne, tre britiske og to amerikaner, er vidunderligt komplicerede adrenaline hovedkasser, men deres historier er for laced for at opretholde den nødvendige spænding. Desuden findes den sidste Brit, der skal reddes, af en gruppe bestående klatrere, ikke en PJ.

Den endelige amerikanske klatrer, klemt i en sprække med en sammensat benbrud og pulveriseret ankel, trækkes dramatisk fra bjerget, ikke af en PJ, men af ​​et medlem af ranger-tjenesten. PJ er ikke altid redd dagen, men Drury ’s romantiserede syn på dem sætter forventningen på, at de vil.