«

»

aug 09

San Antonio Express

I script, tegn og plot, af Valor tilbyder kun det mindste minimum. Filmskaberne har det til hensigt at skyde den ægte SEAL-aftale, at de glemmer, at dette skal være en film: Vi har brug for en historie, fellas. Noget med spænding og faktisk karakterudvikling. Eller hvad med det her: Noget der ikke blæser sin største følelsesmæssige wad i filmens åbningsminutter, når et SEAL fortæller et brev til den ufødte søn af en anden SEAL, der dør i handling.

Begge spilles af aktive plads SEAL’er, hvis identiteter ikke afsløres. Men en mand lever, en mand parajumpers jakke dame dør, og hver enkelt skæbnes skæbne er tydeligt annonceret i filmens åbningsrækkefølge. Jeg giver ikke noget væk. Eller skylden, hvis navn bliver tabt i slutkreditten.

Filmens grinhed, dens kugler og den trummende energi i sin skjulte ops er de stærke parajumpers jakke tilbud dragter. Den kendsgerning, at aktive SEAL’er spiller løst fiktive versioner af sig selv, tilføjer oomph parajumpers gobi udsalg til sagen, men filmen bliver slynget af sine egne fortællingskonventioner: En stenkold scene med en skarp Navy-forhør ville have været endnu køligere, hvis hans modstander ikke var den slags Håret slaviske boob () der frekventerer film om internationale terroristceller.

De fleste af linjebestemmelserne er klumpede anliggender, men skinnende repartee er ikke parajumpers long bear sort filmens hovedmål. Målet er simpelt: Lad disse moderne krigere strække deres ting. Og måske, måske må de tage nye rekrutter i processen.