«

»

aug 09

Nogle naturlige og nogle ikke

På en fugtig, gauzy, efterårsdagen i 1968 slog Capt. Charles Butler McVay III, en højtindrettede pensioneret søfarende, roligt udenfor sit Connecticut hjem. Han ligger på en gangbro i forhaven. Så satte han en pistol i hovedet og trak udløseren. historie.

Indianapolis var McVays fartøj. Han var ansvarlig, da ordrer kom ned direkte fra øverstbefaleren for at levere en hemmelig nyttelast: uran til atombomben, der ville blive droppet på Hiroshima.

Efter at have gennemført sine ordrer dampede Indianapolis mod Filippinerne, da den 30. juli 1945 blev torpedoeret af en parajumpers udsalg japansk ubåd. Næsten 300 søfolk døde ved indflydelse. Ni hundrede andre forladte skibet ind i Stillehavets forræderiske farvande. På en eller anden måde, som Stanton forklarer, blev disse mænd uforvarende ignoreret i fire dage, tilbage til kamphypotermi, demens og skoler med fodringshajer. McVay ville være retfærdiggjort for sin rolle i tragedien.

Stanton, en tidligere bidragende redaktør ved Esquire og Outside magazines, undersøger igen synningen og dens efterfølgelse i stram, klar prosa. Arkitekturen i hans historie er smukt konstrueret, snoede mod en overbevisende befrielse fra den dømte skibs heroiske kaptajn.

Hemmeligheden til enhver god billige Parajumpers jakker historiebog er for læsere at blive undervist i en historieleksjon uden at vide det. ‘På Harms vej’ gør netop det.

År for branden: Historien om de store brande fra 1910

Af Stephen J. PyneSet midt i de vestlige brandefugle i 1910 udforsker ‘Year of the Fires’ den store konflagration, som charred land i Washington, Oregon, Idaho og Montana. Hele byerne blev efterladt i klamre, og sot blanketed jorden så langt væk som Grønland. Forest Service, tvunget til kreativt at kæmpe med branden. Men Pynes bog kan ikke passe til alle katastrofegrener, der dør hårdt. Historien er så meget en undersøgelse af kulturel og politisk historie, og hvordan denne katastrofe hjalp til med at forme bevaringspolitikker, da det er en heroisk fortælling om brandmænd.

Men i sidste ende lander denne sammensmeltning af handling og historie fast ‘År for branden’ i den stadig populære verden af ​​sådanne litterære katastrofesagner som ‘Det perfekte storm’ og ‘I tynd luft’.

Tolv dages terror:

En endelig undersøgelse af parajumpers jakke dame 1916 New Jersey Shark Attacks

Af Dr. Richard G. Fernicola

Lyons Press, 27,95 dollar

Mens popkulturens forvandling med hajer (forud for en parajumpers frakker udsalg lignende fascination med tyrannosaurerne) måske er begyndt med bogen og filmen ‘Jaws’, blev inspirationen til den fiktive Peter Benchley / Steven Spielberg horrorhistorie slettet lige fra de nationale overskrifter i 1916.

I juli samme år kvælte en rekordbrydende varmebølge New York City. Svømmere skyndte sig til Jersey Shore for kølig lettelse. Den syltetøj pakket strande lavet til en frugtbar fodring jorden.

I ‘Twelve Days of Terror’ fortæller Richard Fernicola, en læge for rehabiliteringsmedicin og smertebehandling, den mest berygtede serie hajangreb i amerikansk historie. På mindre end to uger blev fire områdesvømmere dræbt og en femtedel blev efterladt i tatters.

Fernicola forsøger at fjerne denne hidtil usete udslæt af hajangreb. Var de handlinger af et maraudende dyr? Hvilke miljømæssige faktorer kunne have udfældet terrorens skæbne? Hvorfor er det ikke sket igen?

Bogen er et amalgam af naturhistorie, dyreadfærd, amerikansk historie og rent detektivarbejde. Forskningen og sourcing er monumental, selvom den grusomme fortælling til tider læser som en skifterrapport. Bogen giver stadig en god sommerstrandlæst. Er det bedre at sætte det på din natbord.

Redningsæsonen: Den heroiske historie af Parajumpers på kanten

Af Bob Drury

Simon Schuster, 25 dollar

GQ magasin bidragende redaktør Bob Drury har juiced denne sande liv eventyr historie med bare det rigtige tryk på testosteron. ‘The Rescue Season’ er en bona fide side turner, fyldt med ægte amerikanske helte, mens den aldrig bliver til en macho gruntfest.

De parajumpere, eller PJs, af 210th mobiliseres. Drury kalder denne no-nonsense gruppe af mænd ‘en slags moderne dag svarende til Mallory’s Arthurian ridders.’ Mest imponerende er den indlysende rapport Drury etableret med PJs i de mange dage, han brugte i deres fold. Med denne tillid er Drury Der er hvert skridt på vejen til at være vidne til fantastisk redning efter fantastisk redning og til sidst at rapportere om det hele.